• LED för industri och hallar. Konak LED heter den här pendelarmaturen för industrilokaler och större hallar bland annat. Finns i fyra effekter, 40, 100, 200 och 280 W, där ljusflödet går från 3650 lumen upp till 24 650 lumen på den största modellen. IP 65-armatur i grålackerad aluminium som väger 9,5 kg och Malthe Winje utlovar 50 000 timmars brinntid. Front av UV-stabiliserad polykarbonat och levereras med driftdon. Kan fås med nödljusdrift en timme.

  • Pulsekometer i ny kostym. Megger lanserar en ny variant av pulsekometer TDR-2000/3 för felsökning och lokalisering av fel i tele- och kraftkablage. Med ny design är den mer skärmbaserad och storleken nu 20X30 centimeter. Instrumentet skickar en signal som studsar mot ett stopp/ kortslutning eller en öppen ände/ avbrott. Med två kanaler kan två kablar mätas samtidigt för att få en referens vid svåra fel och en jämförelsefunktion på skärmen identifierar avvikelser som visas simultant. Räckvidden upp till 20 km och TDR 2000/3 har en ställbar puls för bäst resultat på exempelvis mycket korta avstånd. Genom att trycka på knappen för X-pertläge justeras automatiskt mätområde, förstoring och markörernas position till det första felet på kabeln. Vidare tryckningar flyttar markörerna, en åt gången, till övriga felställen på kabeln.

  • Stil utan metall. FTG Carcing är en helt metallfri skyddssko där tillverkaren lagt en hel del på nyare design a lá fritid och klätterskor. Vadderad hälkappa, plös och foder av syntet som andas. Skorna är klass S1P vilket innebär godkänd tåhätta och spiktrampskydd. Skon är antistatisk och med en stötupptagande sula. Säljes på nätet av Jobi Footright. FOTO: JOBI FOOTRIGHT AB

  •  

    LÄS OM MER NY TEKNIK: Trådlöst blir allt vanligare