På tisdagseftermiddagen den 27 maj fick två personer brännskador när en ljusbåge uppstod vid en kortslutning på Örtoftaverket utanför Eslöv i Skåne.

I samband med förberedelser inför sommaröversynen av Kraftringens biokraftvärmeverk i Örtofta, inträffade den 27 maj klockan 16.37 en arbetsplatsolycka. Det uppstod en kortslutning i ett ställverk som medförde en ljusbåge varvid två personer fick lokala brännskador. De fördes till Lunds Universitetssjukhus för observation. Båda personerna bedöms vara helt utom fara.

Olyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket. Ett arbete har inletts med att utreda händelsen och vilka åtgärder som eventuellt kommer vidtas.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och kommer omedelbart att starta en utredning för att klarlägga orsaken. Vi sätter alltid säkerhet främst och kommer se över våra rutiner för att ytterligare minska risken för att det ska kunna inträffa igen, säger Sylvia Michel, vd på Kraftringen.