6F – fackförbund i samverkan, har lanserat tre valfilmer. Den första, ”De bortskämda”, ironiserar över hur debattörer skyller kollektiva problem som arbetslöshet och bostadsbrist på enskilda ungdomar.

Filmerna ingår i kampanjen ”Vilket samhälle vill du ha? som inleddes med den omtalade boken Skitliv.

– Genom de här filmerna vill vi uppmärksamma den vardag som många unga befinner sig i. Det handlar om tillfälliga anställningar, bostadsbrist och en otrygg tillvaro, säger 6F:s förbundsordföranden i ett gemensamt uttalande.

6F har tre förslag på hur utvecklingen ska kunna vändas framåt igen: bygg bostäder som människor har råd att bo i, satsa på infrastrukturen så fler jobb skapas och skapa anställningar med löner som går att försörja sig på.

Alla filmer kommer att visas på Youtube.

Du hittar dem också på www.sef.se

Helena Forsberg