En elektriker som arbetade i en skylift i Stortorp utanför Örebro fick 20  000 volt genom kroppen. Mannen blev hängande i skyliften, men andades vid transporten till Universitetssjukhuset i Örebro, enligt Örebropolisen.

Det var vid halv åtta på torsdagsmorgonen, som den 20-årige elektrikern arbetade i en skylift. Mannen arbetade med ett återställningsarbete efter ett linbyte. Han var anställd av Infratek som arbetade med underhållsarbete för Eon.  Plötsligt fick han 20 000 volt genom kroppen och blev hängande innan man kunde bryta strömmen.

Räddningstjänst tillkallades och han transporterades till Universitetssjukhuset i Örebro.

Olycksplatsen är nu avspärrad och en teknisk undersökning är inledd. Anmälan om arbetsmiljöbrott är gjord och undersökningen leds av en miljöåklagare. Elsäkerhetsverket är inkopplade i undersökningen.

Under fredagen konstateras att mannen är vid medvetande, läget är allvarligt men inte livshotande.

Per Eklund

(uppdaterad)