Det blev ingen enskild person som blev årets pristagare som Elektrikerförbundets blåslampa. Det blev en hel organisation. El-ettan.

Varje år delar Elektrikerförbundet ut ett pris till årets blåslampa. Tanken har varit att främst ge det till enskilda engagerade medlemmar i Elektrikerförbundet. I fjol fick Pehr Sjöblom och Kent Larsson i verksamhetskrets 9 priset för sitt sätt att engagera medlemmar i studier. Men i år gick det till en hel organisation.

El-ettan fick priset för medlemsrekrytering, ökade studier och ett bra samarbete inom 6F. Men de fick också priset för att det är en bra laganda i organisationen, mellan förtroendevalda och anställda, berättade Jonas Wallin.

Verksamhetsledare Daniel Lundin tog emot priset av förbundsordföranden Jonas Wallin.

– Det här otroligt roligt. Det är viktigt att hitta en laganda i organisationen och tordas släppa fram folk och låta dem växa, sa Daniel Lundin.

Han fortsatt i sitt tacktal och menade det ibland finns för mycket ekonomer i organisationen.

– Det är viktig att satsa oss ur kriser. Jag blir upprörd när man säger att det inte finns i budgeten. Vi har satt medlemsvärvning i totalt fokus, sa Lundin.

Han pekade också på att det är många som ska tackas för priset. Många aktiva på basplanet i organisationen.

På bilden ses Pierre Håkansson, Daniel Lundin och Daniel Eriksson som alla tre sitter i ledningen för El-ettan och de var ganska nöjda över att ha fått priset som Årets blåslampa.

Per Eklund