• Henrik Bergkvist, Vargön, 39 år. Bravida Trollhättan:
  – Det är en ansvarsfull uppgift. Jag får en chans att påverka arbetsmiljön och få till den bättre. Det är ett utvecklande och roligt uppdrag.

 • Kent Höst Göteborg, 49 år. Rahms El:
  – Det är inte så lätt. Jag är ganska ny som skyddsombud. Mycket nytt som jag försöker smälta. Men det är ofta stökigt på byggen när vi kommer dit efter byggfirmor. Jag vill göra nytta. Alla skulle behöva gå grundutbildning.

 • Benny Carlsson, 60, Hamburgsund, Carlssons EL Kungshamn:
  – Det är roligt att komma ut och träffa arbetskamrater. Det är mycket som blir slentrian och man behöver bli påmind. Då är det bra att kunna göra något åt det. Det fungerar bra på min firma. Man uppskattar att jag tar upp problem.

 • Ronny Mattsson, 64, Göteborg, Bravida entreprenad:
  – Det är roligt. Man respekterar det jag säger. Som tur var har det inte hänt några allvarliga saker på jobbet. Det är intressant att se att det gått så mycket framåt med verktyg. Se bara på skruvdragarna.

 

LÄS MER:
Varje vecka dör någon på jobbet