Det blir ingen affär mellan Bravida och Goodtech. Trots en preliminär överenskommelse, så avbröts förhandlingarna under måndagen.

I september gick de båda företagen ut och informerade att Bravida skulle köpa Goodtechs svenska installations- och kraftverksamheten. Köpesumman var satt till 471 miljoner norska kronor och man väntade bland annat på att Goodtechs aktieägare skulle säga ja till köpet.

Förhandlingarna hade innan denna information varit mycket hemliga, innan de avslöjats av ett kvarglömt dokument på Gardemoens flygplats utanför Oslo.

Men nu har företagen avbrutit förhandlingarna om ett köp. De har inte lyckats komma överens om ett köpavtal. Goodtech säger nu i ett pressmeddelande att man  ska  fortsätta sin satsning enligt den strategiska plan om utveckling och tillväxt i hela koncernen som man haft sen tidigare.

Per Eklund