• Elektrikerförbundets ansvariga för webbsidan skyddsnet.se. PM Faleke, Hans Andersson, Anders Kristiansson, Anders Eriksson, Carina Petersen och Per-Håkan Waern. Foto: Per Eklund

 

Snart är den här. En ny webbsida om arbetsmiljö och försäkringar. Fackförbunden inom 6F lanserar nu www.skyddsnet.se.

Hemsidan skyddsnet.se har funnits länge. Det är Seko:s speciella skyddswebb. Men nu ska den vara till hjälp för alla fem fackförbunden inom 6F, Seko, Elektrikerna, Målarna, Fastighets och Byggnads.
Det var planerat att den skulle igång den 16 september i ny ”kostym”. Den nya kostymen blev dock lite fördröjd på grund av en kraschad dator. Nu är målsättningen att webbsidan ska vara omgjord till den 1 oktober. Den är öppen för alla redan nu, men den nya kostymen väntar något.
Möjlighet att gå in via mobilen kommer någon månad senare. En facebook-sida planeras också.

Hemsidan är tänkt att vara en kunskapsöversikt i frågor som berör försäkringar, arbetsmiljö och pension. Där kan förtroendevalda och medlemmar hitta svar på frågor.
Nyligen samlades en rad ämnesansvariga i de olika 6F-förbunden för att själva lära sig om webbsidan och hur de kan gå in och svara på frågor.
Det skall nämligen vara helt möjligt för förtroendevalda och medlemmar att kunna gå in och ställa konkreta frågor. Målsättningen är att någon av de ämnesansvariga ska svara inom 24 timmar.
Vi svarar på frågor dagligen. Det här blir ytterligare ett sätt för medlemmar att ställa frågor. Det leder till att vi kan få en ökad kompetens för alla På det här sättet delar vi makt och kunskap, säger Per-Håkan Waern, arbetsmiljöansvarig i Elektrikerförbundet.
Det blir ytterligare en kanal, konstaterar Anders Eriksson, en av de ämnesansvariga.
Men man kan inte få svar på allt.

Vi svarar inte på frågor om arbetsrättsfrågor, avtalsfrågor och a-kassa, säger Göran Larsson från Seko, som samordnat arbetet med hemsidan.
Under 15 år har skyddsnet.se varit Seko:s hemsida. Nu blir den allmän för fem fackförbund.
Seko har gjort ett bra jobb, säger Per-Håkan Waern.

Per Eklund

 

Andra webbsidor om arbetsmiljö
www.av.se
www.prevent.se
www.lo.se
www.arbetarskydd.se