Bravida har nu fått en ny stororder i Danmark. Det gäller ett nytt sjukhusbygge, den här gången andra etappen av Århus universitetssjukhus.

Det är ett helhetsuppdraget för installationerna i Århus universitetssjukhuset. Samtidigt har företaget även uppdraget att utföra alla elinstallationer när Koldings sjukhus ska byggas ut.

– Det ger oss stort självförtroende att vi får fortsätta vårt arbete med flera stora sjukhusbyggen. Vi är en stor aktör som arbetar med den här typen av komplexa projekt, säger Bent Andersen, divisionschef på Bravida Danmark, på Bravidas hemsida.

Det nya universitetssjukhuset i Århus är det största sjukhusbygget i Danmark någonsin. I första etappen byggs en 30 000 kvm stor sjukhusbyggnad där Bravida utför installationer värda 112 miljoner danska kronor. Den andra etappen som omfattar 36 000 kvm innebär att Bravida gör installationer av el,vs och ventillation, till ett ordervärde av 148 miljoner danska kronor.

Den andra etappen som startade i maj 2013 kommer att sysselsätta 60 anställda i Bravida och sjukhuset ska stå klart i augusti 2015.

Bravida har i dagarna även fått uppdraget att utföra alla elinstallationer när Koldings sjukhus ska byggas ut.

Ordern är värd omkring 50 miljoner danska kronor. Koldings sjukhus skall byggas ut med en ny gemensam akutmottagning, en sex våningar hög vårdmottagning samt en ny huvudentré. Uppdraget kommer att sysselsätta ett 15-tal medarbetare under två år.

Bravida är just nu också inblandade i flera andra sjukhusprojekt, bland annat på Nya Karolinska i Solna, på sjukhuset i Østfold i Norge och på Löfwenströmska sjukhuset i Stockholm.