Under onsdagen varslade Elektrikerförbundet om strejk på sex större arbetsplatser till stöd för Fastighetsanställdas förbund och Seko.

Arbetsgivarna Almega vägrar acceptera löneökningar för fastighetsskötare på samma nivå som övrig svenska arbetsmarknad.

I ett pressmeddelande skriver Elektrikerförbundet:

”Svenska Elektrikerförbundet kan inte acceptera Almega Tjänsteförbundets agerande. Enligt Svenska Elektrikerförbundet är det självklart att grupper med lågt löneläge ska behandlas så att de inte halkar efter ytterligare.

Förbundens kamp för ett rättvist avtal är även Svenska Elektrikerförbundets sak. Svenska Elektrikerförbundet står därför helt bakom Fastighetsanställdas Förbund och SEKO Facket för Service och Kommunikation och är berett att vidta de åtgärder som behövs för att få Almega Tjänsteförbundet att ändra uppfattning.”

I sitt stöd varslar Elektrikerna nu om total arbetsnedläggelse inom installationsavtalets område från den 25 juni på sex större arbetsplatser. De sex arbetsplatserna är Boxholms tågdepå, IKEA, Borlänge, Campus USÖ, Örebro, Swedbank HQ, Sundbyberg,  Kv. Kaninen, Malmö samt Pontus Arena, Luleå.

LO-styrelsen beslutade i dag att alla LO-förbund ska varsla om sympatiåtgärder för Fastigetsanställda och Seko.

Per Eklund