• Under två dagar i februari möttes klubbledare från Skaraborg och Södra Älvsborg under en konferens och utbildning.

  – Det här har varit ett önskemål från klubbarna från Boråsområdet främst, berättar Daniel Lundblad, en del i kursledningen till denna utbildning.

  – Vi har tidigare alltid haft en tvådagars för våra klubbar i Borås, när det fanns en egen ekonomi i avdelningen. Nu har vi fått chansen att köra den igen tillsammans med verksamhetsområde Skaraborg, säger Johan Fredriksson, VK10.

  Det har varit ett jättebra tillfälle att knyta kontakter med lite andra klubbledare än de man är van vid att träffa vi våra vanliga halvdagar lokalt. Perfekt att ha kvällen på sig att prata om andra saker och lära känna varandra. Det blir inte så stressigt, och två dagar är ganska lagom, är några av kommentarerna från deltagarna.

  Fokus på utbildningen var MBL på arbetsplatsen och knutpunkterna i avtalet. Thomas Sandgren 1.e vice ordförande i förbundet var på besök, så även lokalombudsmannen för dessa områden Peter Hjortskog. Utanför kursprogramet kom även Krister Kronlid, Kommunal Uddevalla, som höll en föreläsning om vår historia inom arbetarrörelsen och varför det är så viktigt att inte glömma den för att kunna bygga vidare på det vi har eller håller på att tappa.

  Det har varit två mycket uppskattade dagar av deltagarna, gästerna och kursledning.

  – Det är någonting som vi får planera in även i kommande verksamhet. Men vi får inte glömma att vi är fler verksamhetsområden i VK10 heller, nästa gång blir det någon annans tur, säger Johan Fredriksson.