TEXTEN UPPDATERAD

Fackförbundet Byggnads har lagt ett sympativarsel för Handels. Handels strejk för högre löner går igång den 13 april. En vecka senare tar Byggnads ut 400 medlemmar på 11 arbetsplatser.
”Det är självklart för oss som byggnadsarbetare att stötta våra fruar, sambos, döttrar och vänner i deras kamp för en jämställd lön”, skriver Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i ett pressmeddelande. Av de berörda byggprojekten är tio stycken i köpcentrum och ett gäller ett dagligvarulager. I konflikten mellan Handelsanställdas förbund och arbetsgivarorganisationen Svensk handel pågår medling. Det är inte sagt när ett medlarbud kan komma men om ingen lösning nås träder den varslade strejken i kraft natten mot fredag. Handels lägger ner arbetet bland annat på Clas Ohlson lagret i Insjön, Icalagret i Borlänge och Granngården i Hedemora.

—————————-

Några timmar innan strejken skulle ha brutit ut, vid midnatt, natten mot fredag den 13 april, kom parterna överens om ett ettårigt avtal.