– Det är väldigt många som söker in till programmet så det var kul att bli antagen. En intressant upplevelse, säger Svante Olsson.

I Draknästet presenterar entreprenörer sin affärsidé och söker stöd inför en grupp investerare och riskkapitalister – Drakarna.

Oerhört intensivt

Elektroskutt och Svante Olsson har, som Elektrikern skrivit om tidigare, tagit fram ett par produkter av och för elektriker, Klicks och Dutts.

Affärsidén är att utveckla och ta fram egna och andra elektrikers idéer tillsammans med upphovspersonen. Programmet spelades in i våras.

En dutt.
Dutts var Svantes första och egna produktidé som blev verklighet. En produkt som varje elektriker nog fattade storheten i. Men försök förklara den för en riskkapitalist på två minuter.

– Jag hade fått förbereda en ”pitch” på två minuter där jag presenterade det hela. Den var ju viktig att den blev bra och ja, säljande. Men också tydlig så att syftet med produkterna går fram; varken Drakarna eller så många tittare är elektriker.

Pitchen gick bra, men det var inte slut där.

– Nej, sedan fick jag stå och svara på frågor i en och en halv timma, allt filmades. Det var oerhört intensivt, på helspänn hela tiden. Allt klipps ned till ett inslag på runt sex minuter, säger Svante Olsson.

Att utmana sig själv

Att söka sig hit var dels för att utmana sig själv, och dels att ta företaget ett steg framåt.

– En del av anledningen var att utmana mig själv, ”klarar jag det här?”. Sen vill jag att någon ska satsa i min verksamhet. Inte enbart ekonomiskt, utan också med deras kompetens och nätverk.

Hur det gick? Det får du veta i fjärde avsnittet som sänds i SVT på torsdag, 29 september.