Hur gick det till?

– Ja du det går fort. Men jag har ju spelat fotboll i hela mitt liv och har två brorsor som spelar i allsvenskan. Allt har kretsat kring fotbollen sedan jag var sex år hemma i Skövde. Det är bara något som har följt med mig. 

Ser du några likheter mellan tillvaron som elektriker och livet som fotbollsspelare?

– Jag haft några fördelar från fotbollen som jag tog med mig in i elektrikeryrket. Det är detta med att kunna jobba i lag. Annars kanske det inte är några likheter.  

Har du helt lämnat elektrikeryrket bakom dig nu?

– Ja, just nu är det fullt fokus på fotbollen. Sedan är ju fotbollskarriären en väldigt kort tid i livet egentligen. Då känns det bra att ha elektrikeryrket att falla tillbaka på. Många andra kanske har varit fotbollsproffs sedan de gick i skolan, men jag har en liten trygghet i att kunna jobba som elektriker om det är något jag vill syssla med igen då.

Hur ser närmsta framtiden ut?

– Oj, det är inte så långt kvar nu av fotbollssäsongen. Jag ligger i toppen i skytteligan och allt rullar på rätt bra faktiskt. Sedan får jag se vad som händer. Som liten drömde jag om att spela i de största lagen i världen. Men nu är jag 28 år och en lite late bloomer i fotbollsbranschen. Men jag vill kunna fortsätta spela på en så hög nivå som möjligt.

Har du något du vill hälsa läsarna?

– Jag kan hälsa hem till mina gamla skövdekolleger på Bravida att de får jobba på.