Under förra veckan uppgick antalet bekräftat smittade personer i regionen till 806, vilket kan jämföras med 440 fall veckan dessförinnan, ökningen har en tydlig koppling till Northwolt skriver Region Västerbotten på sin hemsida. Även den brittiska virusvarianten ökar i området, och för närvarande har fler än 30 personer den brittiska mutationen.

Mathias Hansson framför arbetarplatsens baracker utomhus i snön

Northvolt-bygget

Northvolt gjorde om efter skydds­ronden

Reportage

De senaste två veckorna har drygt hundra personer med koppling till arbete på Northvolt testats positivt för covid-19.

Samtidigt rapporteras att fyra personer från Karleby i Finland smittats med coronaviruset. Alla smittade var fabriksarbetare som insjuknat efter att de kommit hem från att ha arbetat på Northvolt i Skellefteå. Det här rapporterar svenska Yle.

Utöver arbetarna från Karleby har arbetare från finska Lappland och Norra Österbotten bekräftats smittade efter att ha jobbat på fabriken i Skellefteå.