Det finns flertal anledningar till att absolut inte välja Socialdemokraterna.

Förr i tiden var de på riktigt ett arbetarparti men nu är det någon mellanmjölk som bara tror att skattehöjningar är lösningen på allas problem, istället för att kanske granska vart pengarna går till först.

Per-Ola Nilsson: ”Besluten är våra – bara vi tar chansen”

Debatt

Socialism är en bra grundtanke, men i den grundtanken så involverar det att ALLA ska bidra till samhället, annars fallerar den.

De ansvarslösa sättet vi har idag att spendera skattepengar måste få ett slut.

Sedan kan jag tycka att det är idioti att facket tvingar in en i en form av bidrag till Socialdemokraterna när man inte ens röstar på dom. I sådana fall kan man ju göra så att man får bidra till det parti man röstar på för sin avgift istället, och arbeta med företagarna istället för S. För allas bästa, inte bara vad S vill.

Jag anser också att all S-reklam och pro-sosse inte hör hemma i Elektrikern.

Politik och jobb går hand i hand, men då ska man också se från allas håll och inte endast ett.

Claes Thim

Replik: ”Jag tror du Robert helt missar vad socialism handlar om”

Debatt

Jag skulle vara för socialism om dom skulle behandla alla lika, ekvivalism är viktigt – inte bestraffa personer och företag som driver in mer pengar.

Platt skatt för alla, är rimligt. 

För man skattar ändå mer om man tjänar mer.

Men för nu så får jag vara liberal.

Det är inget fel med ojämnheter i klass och kapital.

Det är inget fel på att äga sin bostad, speciellt inte om man jämför med hyrespriserna så förstår man att ekonomiskt är det bättre med att äga sin bostad.

I Sverige har alla möjligheter att skapa sin framtid hur man vill, många klagar mest för att dom är lata och inte vill eller ”orkar” att ta tag i utbildning eller vidareutveckling av den tjänst man har.

Covid-19

Andras Molnar: ”I dessa tider av kris och oro ska vi enas”

Krönikor

Är individen vinstdriven så ger den också företaget mer än någon som tror att ”någon annan betalar”

För övrigt: otroligt många elektriker är inte medlemmar på grund av ett par orsaker, diskuterar ofta varför med folk som inte är med.

Kan vara intressant att veta.

1: för dyrt 

2: inte sossar

3: förstår inte varför dom skulle (för mig är det lite som att ha en hemförsäkring, medan de som inte är med ser det bara som en onödig utgift för att det inte är så höga odds att man någonsin kommer använda sig av facket)

Tack för mig.

Robert