”Jag är övertygad om att Reformisterna är en av de nycklar som kan öka vår påverkan för våra fackliga frågor”, skriver Johnny Ekdahl.

På El-Sossens årsmöte så beslutades det enhälligt att vi skulle donera 5 000 kr till S-föreningen Reformisterna, med nedanstående förklaring om varför.

Då tanken väcktes:

Lördagen den 16 februari så fick jag med flera vara med om en upplevelse som man nästan skulle kunna likna med ett halleluja moment. Det var då Reformisterna hade sitt öppna möte för att presentera den nystartade S-föreningen.

Det var som att få en frisk fläkt riktad rak i ansiktet med rent syrgas. Jag tänkte mest bara på en sak och det var… ÄNTLIGEN!

Runt om hela världen och inte bara i Sverige svänger politiken till höger bara mer och mer och det vet vi bara leder till ännu mer orättvisor, ojämlikheter, rasism ja listan kan göras lång men framför allt så leder det till att vi arbetare blir svagare och då måste någon dra i nödbromsen för att kunna starta en förändring.

Reformisterna är den nödbromsen!

Mina tankar:

Jag har länge tänkt på hur man ska få bukt med att alla partier rör sig mer till höger, inte bara Socialdemokraterna. Jag har känt mig rätt uppgiven emellanåt bland annat har jag tänkt:

”Att nu är det nog snart dags att skapa ett nytt arbetarparti för det här håller inte längre”

En konsekvens är att en del har blivit så pass missnöjda och lämnat partiet. Samtidigt får man beakta det parlamentariska läget, det har nämligen inte varit de mest ideala förhållanden att få fram våra frågor.

Men att försöka starta ett nytt parti, förutom svårigheten, är kanske inte heller det smartaste. Det bästa är att vi från fackligt håll försöker påverka Socialdemokraternasom är det parti vi en gång skapade just för att vi skulle kunna kämpa för våra frågor på ett bättre sätt.

Förutom de senaste valen och hur mandatfördelningen sett och ser ut tror jag också att fackförbunden tillsammans med LO har varit lite klena att få igenom våra frågor. Det har i alla fall blivit mycket svårare med många kompromisser till följd.

Kompromisserna har inte alltid känts så bra, även om det säkert var bättre än alternativet. Men så kom den dagen då jag träffade på Reformisterna.

Äntligen!

Jag är övertygad om att Reformisterna är en av de nycklar som kan öka vår påverkan för våra fackliga frågor. Det låter nästan som jag tror att Reformisterna är universallösningen för allt, och visst skulle man kunna önska att det var så.

Men självklart behövs det arbetas från flera håll och på flera olika sätt. Att ge ett ekonomiskt stöd till Reformisterna kan vara ett bra sätt att göra Socialdemokraterna starkare.

Jag anser att det som S-föreningen Reformisterna arbetar för är ett gigantiskt steg i rätt riktning. I deras fotspår sker nu också massor av positiva konsekvenser. Bland annat har många av de tidigare missnöjda avhopparna kommit tillbaka till partiet.

Det finns grymt många duktiga S-föreningar där ute det säger jag inget om, men jag tror att Reformisterna kan vara en av de aktivaste och den snabbast växande föreningen just nu.