Strax före lunch på onsdagen fick polisen larm om att en man fallit från en hög mobilmast på en anläggning i Länna söder om Stockholm. Mannen, som arbetade som montör, avled på platsen av sina skador.

Kjell Lindgren, informatör på Polisen i Stockholm, berättade under onsdagen att mannen omkommit och att hans anhöriga underrättats.

– Vi har kriminaltekniker och Arbetsmiljöverkets inspektörer på plats, sade han till Arbetet.

LÄS ÄVEN: Claes Thim: ”Större risk att dö på jobbet än att bli skjuten”

Arbetet som mannen utförde på masten hade beställts av mobiloperatören Tre, via en certifierad underleverantör. Enligt Tre:s kommunikationschef Mårten Lundberg var det en antenn på masten som skulle monteras ned.

– Vi har en antenn på den här masten som skulle nedmonteras. Vi känner inte närmare till omständigheterna, det kommer utredas, sade han till SVT på onsdagen och fortsatte: 

– Det här är en oerhört tragisk olycka och våra tankar går främst till de anhöriga och arbetskollegorna.

LÄS ÄVEN: 55 liv släcktes på jobbet 2018

Vad som orsakat fallet är i dagsläget inte känt, och olyckan ska utredas av både polisen och Arbetsmiljöverket.

– Det ska utredas som ett arbetsmiljöbrott. Vi får se om någon är ansvarig och på vilket sätt, säger polisens informatör Kjell Lindgren till Arbetet.

Arbetsplatsolyckan är den femte med dödlig utgång i år, 2019.


Artikelns ursprungliga version är tidigare publicerad i tidningen Arbetet, som tillsammans med Tidningen Elektrikern och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.