2012-03-09

När tiden gått ut för reservationer, är det runt 4 000 av förbundets 25 000 medlemmar som reser-verat sig mot advokat-försäkringen.
– Jag hade räknat med den här omfattningen på reservationer, säger Ronny Wenngren.
Han berättar också att det inte är för sent att avstå från advokatförsäkringen.

– Jag är jätteglad över att så många valt att ta del av advokatförsäkringen. Roligt notera att några har tagit tillbaka reservationer, när de läst informationen ordentligare. De ångrade sig direkt, säger Ronny Wennberg.
Det har varit en del funderingar om hur man reserverar sig eller avstår från försäkringen.
Ronny Wenngren vill förtydliga vad som gäller om reservationen.
– Om du inte skickat in reservation, får du in-betalningskort i mars. Betalar du, då är du ansluten. Betalar du inte, så händer ingenting. Men då står du utanför försäkringen. Många tror att man blir tvungen att betala om man inte reserverat sig. Men så är det inte, säger Wenngren.

Men om man reserverat sig eller låter bli att betala fakturan, så kan man inte ändra sig och komma igen.
– Man ska inte kunna försäkra sig efter att det hänt, säger Wenngren.
Däremot blir nya medlemmar erbjuda att gå in i advokatförsäkringen.
De som går med i försäkringen binder sig för ett år. Totalt kostar försäkringen 720 kronor på ett år, 60 kronor i månaden.
Det var alltså runt 4 000 av Elektrikerförbundets 25 000 medlemmar som valde att reservera sig.

En del arga kommentarer om försäkringen har kommit till förbundet.
– En del menar att det ligger utanför vad facket ska syssla med. Men jag menar att vi ska erbjuda medlemmarnas största trygghet. Det är vår skyldighet att ta fram förmåner. Alternativet är en privat försäkring och den är betydligt dyrare och har en självrisk, säger Wenngren.
Han menar dock att en del reaktioner har haft sitt ursprung i att informationen inte gått fram helt.
– Man har inte läst igenom hela information, säger Ronny Wenngren.

Per Eklund

Maila artikeln Skriv ut artikeln

Kommentarer

Mer Medlemmarnas

Minnesord: Per Lundström har lämnat oss

MINNESORD Ibland nås man av tråkiga besked. Ett sådant var att vår medlem och kollega Per Lundström lämnat oss den 1 april efter en längre tids sjukdom. Per föddes den 7 juli 1939 och skulle i sommar fyllt 80 år. Han växte upp på gården Fiskartorpet i Botkyrka och där bodde han permanent till för några år sedan då han flyttade till Botkyrkas mera centrala delar.

Fråga experterna: Bostadsrätt och samboavtal?

Fråga experterna Här har du möjlighet att ställa frågor till våra experter. Det kan handla om sådant som exempelvis avtalsfrågor, juridik eller arbetsmiljö. Redaktionen gör ett urval av frågor som kommer in på elektrikern@lomediehus.se Ange Fråga experterna i ämnesraden.

Få koll: Nya villkor i juristförsäkringen

Från och med 1 januari gäller nya villkor i Elektrikerförbundets juristförsäkring. Nu är hjälpen inte längre tidsbegränsad till 15 timmar, istället gäller hjälpen obegränsad tid. Dessutom finns fyra nya områden som täcks av försäkringen: anhöriginvandring, aktivitetsersättning, LSS och näthat.

Fråga experterna: Arv, GPS-puckar och uppsägningstid

Fråga experterna Här har du möjlighet att ställa frågor till våra experter. Det kan handla om sådant som avtalsfrågor, juridik eller arbetsmiljö. Redaktionen gör ett urval av frågor som kommer in på elektrikern@lomediehus.se Ange Fråga experterna i ämnesraden.

”Agnes” av Dylan Färemark – Del 4

KULTUR Del 4 Ett liv Här är den fjärde delen av Dylan Färemarks prisbelönta novell Agnes, som publiceras som följetong i Tidningen Elektrikern.

Tips: Elektrikerns mumsiga julrecept

R

Vad minns du från 2018? Tävla om biobiljetter i Elektrikerns tipstolva!

Nu står 2019 för dörren, med allt vad det innebär. Men hur mycket minns du egentligen från det gångna året? Ta chansen att tävla med Elektrikern! Har du läst Elektrikern under året kanske du kommer ihåg de flesta av svaren.

Hallå där, Michael Clysén!

INTERVJU Vi har pratat med Michael Clysén, ny regionombudsman för Region Mitt. Du var tidigare lokalombudsman i Stockholm, hur kommer det sig att du numer är regionombudsman? Jag sökte jobbet och fick det. Möjligheten erbjöds när Pontus Boström valdes till andre vice ordförande i förbundet. Jag var intresserad av tjänsten redan när Pontus sökte och fick den.

”Agnes” av Dylan Färemark – del 2

KULTUR Del 2 Nora och Tussen Här är den andra delen av Dylan Färemarks prisbelönta novell ”Agnes”, som publiceras som följetong i Tidningen Elektrikern.

Har du koll på elsäkerheten i sommar?

Har du koll på elsäkerheten nu under sommaren, när en hel del elektronik får följa med utomhus? Kolla in Elsäkerhetsverkets tips för en säkrare el-sommar! Sommaren är här med sol, bad och härligt ljusa kvällar på verandan. Samtidigt är det den tid på året då vi i högre utsträckning än vanligt tar med oss elen utomhus med alla risker som det innebär.

Efterlysning: Vilken är din viktigaste valfråga?

Tidningen Elektrikern kommer att intervjua riksdagspartierna inför valet. Vilka frågor vill du att politikerna ska svara på? Det är valår. Ett valår där mycket, kanske mer än någonsin, står på spel. Nu vill vi veta era viktigaste frågor inför valet.

Elektrikerns soliga sommartips!

Vad ska du göra i sommar? Tidningen Elektrikern har sammanställt en lista på soliga tips att sysselsätta sig med! 1. Aktivitet: Turista i din egen stad Det är lätt att bli hemmablind. Att man missar alla guldkorn som finns i den egna kommunen. Ett tips är att besöka ortens turistbyrå, och fråga vad de tycker att du som ”turist” ska besöka. Det kan bli en spännande dag.

Vilken är din viktigaste valfråga?

Tidningen Elektrikern kommer att intervjua riksdagspartierna inför valet. Vilka frågor vill du att politikerna ska svara på? Det är valår. Ett valår där mycket, kanske mer än någonsin, står på spel. Nu vill vi veta era viktigaste frågor inför valet.

Tre Elektrikerförbundare vill till riksdagen

Till höstens riksdagsval kandiderar tre aktiva Elektrikerförbundare på Socialdemokraternas riksdagslista. Det är Joe Mayer, Claes Thim och Johan Lindbom.

En resa i tiden: Elektrikern 1936

Det kom ett mejl till redaktionen. I samband med en dödstädning hade ett över 80 år gammalt nummer av Elektrikern hittats. Ett nummer från juni 1936. Nu kom frågan om redaktionen var intresserad av den gamla tidningen. Det var vi såklart. Men vi ville veta mer. Vem var det som hade ägt den gamla tidningen? Vi fick veta att tidningen tillhört övermontören/verkmästare Axel Kallenberg.