Solenergibranschen har under året brottats med ganska stora utmaningar.

Efterfrågan har gått ner rejält och detta har även drabbat företaget Sesol som har varslat en stor andel av sin personal och även lagt ner kontor runt om i landet.

Denna utmaning har dock inte hindrat Elektrikerförbundets ambition om att stärka den fackliga verksamheten inom företaget.

Stora utmaningar

Under året har en rad frågor hanterats rörande inflytande, arbetsmiljö och lönesättning.

Ett centralt företagsanpassat utvecklingsavtal signerades tidigare under året och den femte september samlades ett tiotal lokala fackliga företrädare för att genomföra det första fackliga klubbrådet inom Sesol.

Första dagen förfogade företagets koncernledning över, siffror och statistik redovisades från branschen och företaget. Utmaningarna är stora, men så även möjligheterna enligt företagets ledning.

Val till mbl-grupp

Under dag två så genomfördes val till central medbestämmandegrupp, central skyddskommitté och facklig representation till bolagsstyrelsen.

Linus Bernhardsson, Rakaan Sharif och Tarik Halilovic valdes som ledamöter i medbestämmandegruppen. Robin Johansson utsågs som facklig representant i bolagsstyrelsen.

En stabil facklig struktur på central nivå har nu etablerats, nu gäller det att även förbättra och stärka det lokala arbetet nere på varje arbetsplats.