Varför bör du bli Elektrikerförbundets vice ordförande?
– Jag ser mig själv som ett riktigt bra komplement till den sittande ledningen, baserat på de fackliga studier jag har hållit i och all medlemsnära kontakt jag har haft.

Vilken är din starkaste sida?
– Att jag vågar utmana mig själv och inte räds att lyfta fram andra. När jag känner att jag behöver utvecklas så vågar jag kliva fram.

Och den svagaste?
– Jag är bland annat rätt kass på småprat. Jag övar och försöker bli bättre, men det är något jag inte alls är särskilt bra på.

Informera på inspirerande sätt

Vilken fråga är viktigast för dig och Elektrikerförbundet att driva?
– Att våra medlemmar får kunskap om sin fackförening till en sådan grad att de också bidrar med sitt engagemang. Vi ska inte bara ut och informera om att vi är facket utan att informationen ska vara på ett sådant inspirerande och uppmuntrande sätt att de tänker att ”nu fattar jag, nu vill jag bidra till det här

Hur kommer medlemmarna att märka att just du är förbundets vice ordförande?
– För många medlemmar är jag redan ett bekant ansikte inom ackord och fackliga utbildningar. Så många känner redan igen mig. Som vice ordförande är man inte där för att göra egna handlingar för att utmärka sig, utan man är en del av en ledningsgrupp. Så ska jag vara ärlig så vet jag inte om det kommer att synas särskilt att just jag skulle vara vice ordförande.

Hur vill du jobba för att öka medlemsantalet? 
– Vi behöver bygga upp och stärka hela medlemskåren så att de vågar ta plats i föreningen. Ett större engagemang i medlemskåren innebär att vi kan göra mer utåtriktad verksamhet så att vi kan uppmuntra fler att bli medlemmar. Ett förslag är att vi arbetar seriöst med att besöka alla skolor med el-program. Och på senare tid, tvärs mot min tidigare agitation, så har jag kommit till insikt att vi måste göra något åt medlemsavgiften. Kravet kommer från så många håll, så det går inte att ducka för. Jag rannsakar mig själv i den här frågan.

Andras Molnar

Ålder: 47.

Bor: Degerfors.

Nuvarande uppdrag: Förbundsstyrelseledamot, ordförande avdelning 16, handledare för fackliga kurser, ledamot redaktionsrådet

Blev medlem i Elektrikerna: När jag började som elektriker, 2001.

Då blev jag aktiv i förbundet: Runt 2008. Då för att utbilda mig om ackordet

Läs om de andra kandidaterna 👇