Ackordswebben klar att använda
I början av november släpptes äntligen den nya ackordswebben.
– Det har varit många pucklar på vägen, säger Tomas Jansson, ansvarig på förbundskontoret för ackordsarbetet.
Utvecklingen har gått fort i datavärlden. För elektriker har Accent varit det dataprogram man har haft tillgång till. Men det har funnits ett behov av att modernisera systemet och ha en ackordswebb som man kan nå från alla datorer och mobiler.
– Det har funnits efterfrågan om ett bättre program från många yngre medlemmar. Vi behöver bättre hjälpmedel om vi ska nå vårt mål att komma upp till 20 procent vid förbundsmötet 2018. Den nya ackordswebben tänker vi ska bli en skjuts in i ackordsdiskussionen, säger Tomas Jansson.
Nu finns den. I början på november hade den nya ackordswebben premiär, efter ett betydande förberedelsearbete. Det krävs ett personnummer och ett medlemsnummer för att komma in. Det blir ditt konto. I systemet går det också bra att lägga in bilder.
– Med normal datakunskap kan du klara det själv. Har man varit i lokala Accent känner man igen sig. På sikt ska den ersätta Accent, säger Tomas Jansson.
De som jobbat med den nya ackordswebben har rest runt bland verksamhetskretsarna för att få in alla synpunkter.
På webben finns det också instruktionsfilmer. Det finns 15 korta filmer som är utlagda på Youtube.se.
I dag är det 700 aktiva i lokala Accent. Med den nya ackordswebben ska alla kunna jobba enklare.
– Det är inga problem att fortsätta skriva för hand om man vill det. Accent ligger också kvar tills vi vet att det nya rullar och funkar, säger Tomas.
Vi har skrivit flera gånger att den här nya ackordswebben varit på gång. Men på vägen har man stött på en del problem och ansvariga har velat vara säkra på att allt funkar.
– Det är ett komplext system och det har varit viktigt att det kan fungera ihop med vårt datasystem Puma, säger Tomas.