Vi söker en digitalt driven reporter som både kan leverera snabba nyheter och starka berättelser från människor i arbetslivet. Tjänsten är delad på fyra olika titlar och vi vill att du stärker arbetslivsrapporteringen på dessa fyra: Elektrikern, Fastighetsfolket, Målarnas och Sekotidningen.

Vi söker dig som har journalistisk utbildning och erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion, som kan jobba självständigt, testa nya sätt att framställa journalistik och som gillar att vara ute på fältet och träffa människor.

Våra läsare jobbar bland annat som lokförare, kriminalvårdare, brevbärare, fastighetsskötare, städare, elektriker, målare och lackerare. Vi bevakar villkoren och utvecklingen i medlemmarnas branscher och publicerar digitalt och i magasinen.  Magasinen utkommer sammanlagt 34 gånger per år och når tillsammans cirka 180 000 medlemmar och det digitala genomslaget ökar stadigt.

Som journalist hos oss tar du aktiv del i hela produktionskedjan. Du får skriva, fota och filma, ta fram snabba nyheter och göra fördjupande reportage för samtliga kanaler.

Framöver kommer vi att ha ett starkt digitalt fokus och satsa på nyttojournalistik för våra läsare.

Vi vill att du har mycket god digital kompetens med förmåga att ta fram innehåll, vinklar och format som fungerar i våra digitala kanaler. Vi vill också att du har mycket god allmänbildning, ett stort samhällsintresse och ett intresse och kunskap om arbetsmarknadsfrågor och fackliga frågor.

Det här är en ny tjänst och du kommer att få vara med och forma den tillsammans med oss

Tjänsten är heltid, för särskilda behov fram till 30 juni 2022 (med möjlighet till tillsvidareanställning)

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till chefredaktör Helena Forsberg, helena.forsberg@lomediehus.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 7 november. Urval och intervjuer görs löpande.

Facklig kontakt är Stephen Lindholm på 08 – 725 52 59 eller stephen.lindholm@ka.se

Detta är LO Mediehus

LO Mediehus AB publicerar sju fackliga medlemstidningar. Arbetet, Elektrikern, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren, Målarnas facktidning och Sekotidningen.

Mediehuset har cirka 50 anställda med lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm.

All rekrytering inom LO Mediehus tar hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.