• Foto: Pixabay/Montage Chris Smedbakken

2018-06-05

Tidningen Elektrikern kommer att intervjua riksdagspartierna inför valet. Vilka frågor vill du att politikerna ska svara på?

Det är valår. Ett valår där mycket, kanske mer än någonsin, står på spel.

Nu vill vi veta era viktigaste frågor inför valet. Vad vill ni att politikerna ska svara på?

Ni ställer frågorna, vi tar dem med oss i våra samtal med riksdagspartierna inför höstens val.


LÄS ÄVEN: Tre Elektrikerförbundare vill till riksdagen


Här följer några av de frågor som redan kommit in:

→ Hur vill ni förbättra vår arbetsmiljö ?

→ Hur vill ni stärka skyddsombuden?

→ Vill ni lagstadga om lön?

→ När får vi i byggsvängen 6-timmarsdag?

→ Varför kan inte byggnadsarbetare få pension vid 60?

Maila dina frågor till elektrikern@daladem.se.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se


LÄS ÄVEN: Nu är den fackliga valrörelsen igång


 

 

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Knep & Knåp

Efterlysning: Vilken är din viktigaste valfråga?

Tidningen Elektrikern kommer att intervjua riksdagspartierna inför valet. Vilka frågor vill du att politikerna ska svara på? Det är valår. Ett valår där mycket, kanske mer än någonsin, står på spel. Nu vill vi veta era viktigaste frågor inför valet.

Elektrikerns soliga sommartips!

Vad ska du göra i sommar? Tidningen Elektrikern har sammanställt en lista på soliga tips att sysselsätta sig med! 1. Aktivitet: Turista i din egen stad Det är lätt att bli hemmablind. Att man missar alla guldkorn som finns i den egna kommunen. Ett tips är att besöka ortens turistbyrå, och fråga vad de tycker att du som ”turist” ska besöka. Det kan bli en spännande dag.

Tidningen Elektrikern söker spännande medlemmar!

Elektrikerförbundet har över 25 000 medlemmar runt om i landet och vi på redaktionen vill väldigt gärna lära känna er bättre. Därför kommer vi med jämna mellanrum presentera en medlem som har något spännande att berätta om sig själv eller sitt liv.

TÄVLING: Skicka in dina bästa elskämt!

Vardagen kan lätt kännas lite statisk, som en stadig ström av likriktning utan spänning. Därför vill vi på Tidningen Elektrikern ha just din hjälp att leda lite ljus i höstrusket – med dina bästa elskämt.

Tävlingen avgjord: Här är de bästa matlådorna!

I början av september efterlyste vi bilder på era matlådor. Det är tydligt att mat engagerar, ni skickade in bilder på såväl kalla som varma maträtter, vegetariska rätter, fisk, kött, sallader och maskar. Nu har redaktionen valt ut tre av era bilder vars avsändare vinner varsin biobiljett.