Det är ABB-ägda Busch som är allra först ut med detta via sin Busch-Voice Control KNX. Den är kompatibel med, och certifierad för, Apple, Amazon såväl som Googles plattformar. Det är de här tre märkena som dominerar marknaden på röststyrning.

Med Busch-Voice Control kan alla system köras samtidigt, ja via KNX då alltså. Den klarar 99 kommandon för att styra ljus, ventilation, värme eller vad du nu har inkopplat i systemen.

Röststyrning är ett av de snabbast växande områdena på smarta hus-marknaden och i den digitalisering som pågår över hela världen. Enligt ABB:s strategiker så kommer uppskattningsvis 33 biljoner, alltså 33 miljoner miljoner, prylar vara internetuppkopplade redan om två år, 2020.

– Röstkontroll är ett av de snabbast växande områdena på den smarta byggmarknaden, och vi tror att det här är den smartaste maskinen som är tillgänglig. Medan många produkter bara är kompatibla med antingen Amazon, Google eller Apple, är detta den första certifierade maskinen för KNX som kan användas med alla tre samtidigt, skriver Axel Kaiser, Global Product Manager på ABB Building Automation, i ett pressmeddelande (reds översättning).