• Tommy Persson, Assemblin Töreboda. Foto: Anna Norling

Tommy Persson har haft fem olika arbetsgivare. Ändå har han aldrig lämnat sitt jobb i Töreboda.
– Det är lite svårt att förklara alla namnbyten för kunderna, men sedan kvittar det väl vad det står på ryggen, konstaterar Tommy Persson.

Det var den 26 augusti 1985 som Tommy Persson för första gången klev in genom dörren till elfirman i Töreboda. Då hette företaget Eli Elmontage i Töreboda AB. Firman gick till en början bra, men gick i konkurs i slutet av 1990-talet. Det vid det här laget väletablerade Elteknik EEA AB köpte upp det som fanns kvar. I köpet ingick Tommy Persson med kollegor.

LÄS ÄVEN: Brickor i ett gigantiskt spel

– Jag gick till Arbetsförmedlingen, men tog inte ut en enda dag. Det var mest för att känna mig säker om inte Elteknik skulle köpa upp oss.

Därefter har Tommy Perssons jobbresa varit i stort sett samstämmig med Gunnar Johanssons, som du kan läsa om här. Elteknik köptes av Nea, som sedan köptes av Imtech, som kraschade och köptes upp av riskkapitalbolaget Triton och böt namn till dagens Assemblin.

I dag arbetar Tommy Persson på Assemblin Töreboda.

Arbetsuppgifterna har gått från att under tiden på Eli och Elteknik i stort handlat om industrijobb till att under tiden på Nea och Imtech främst fokusera på byggen.

LÄS ÄVEN: ”Jag har bara följt med”

– Men nu blir det allt mer mot industrin igen. Vår nya avdelningschef var med på Elteknikstiden, så det är lite personstyrt.

Hur länge tror du att ni kommer att heta Assemblin?

– Ja, det vet ingen. Triton har ju sagt att de ska ha kvar företaget i fem till sju år, men sen vet man ju inte.

Vad skulle du vilja?

– Det är väl bättre med en ägare än som det har varit. Det blir svårt med kundrelationerna, när man hela tiden byter ägare.

LÄS ÄVEN: ”Det blev bättre den här gången”

Hur menar du?

– När man är på en sådan liten ort som Töreboda, så behöver namnet vara förankrat. Eli var ju väldigt förankrat i Töreboda. Och när de väl hade jobbat in Elteknik, då blev det Nea, och när de väl hade jobbat in Nea, då blev det Imtech. Det är ju det som blir jobbigt, folk undrar ju. Men nu börjar väl Assemblin sätta sig.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se