• Foto: Tomas Nyberg

Sen 2015 har Ellevio lanserat ett stort investeringsprogram för att framtidssäkra sina elnät. Lånet som alltså är på nästan 2,5 miljard kronor ska användas till investeringarna.
– Under perioden 2016-2019 satsar vi drygt 9 miljarder kronor i näten. I Stockholm handlar det om att modernisera nätet och öka kapaciteten för den växande staden. På landsbygden fortsätter vi vårt arbete med att vädersäkra elnätet, framför allt genom att vi ersätter luftledningar med kablar som vi gräver ner i marken. På så vis blir nätet mer pålitligt och våra kunder får färre strömavbrott, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio.

Ellevio ska i investeringsprogrammet: Bygga 6 400 kilometer nytt elnät, bygga 75 nya ställverk, bygga fler än 2 000 nya nätstationer, ansluta fler än 16 000 nya kunder till nätet samt att installera fler än 80 000 nya smarta elmätare
Europeiska investeringsbanken är en medlemslandsägd EU-institution som erbjuder långfristiga lån till investeringar som bidrar till att uppfylla EU:s politiska mål. 2016 lånade banken ut nära 1,7 miljarder euro till svenska projekt i olika branscher, som stadsutveckling, industri och forskning.