– Den stora nyheten är att det är helt imfritt. De tidigare visiren hanterade inte det så bra, men nu är glaset behandlat på ett nytt, speciellt sätt så att det inte uppstår imma, säger Joakim Elm på Euro Energy Components som är svensk återförsäljare.

Ett annat plus är att ”glaset” vid normalt arbete har ljusgenomsläpp med klassificering 0, det vill säga helt klart glas och därmed inga störmoment när det gäller färgseendet.

Där säger sig Dehn vara först ut på marknaden i kombination med aktivt ljusbågsskydd, mörkning.

Visir med aktivt ljusbågsskydd har tidigare ofta haft en gulare/mörkare ton, men nu har Dehn alltså löst den problematiken. Även hakskyddet ger klar sikt nedåt.

– Du har mycket högre och bättre sikt och färgåtervinning här. Och även i hakskyddet. Kan ju vara skönt att se var man sätter fötterna när man går på en stege exempelvis, säger Joakim Elm.

Mörknar visirets glas

Aktivt ljusbågsskydd innebär att vid en ljusbåge mörknar visirets glas för att skydda användaren mot 2:a gradens brännskador och flygande partiklar.

– Det är ljuset och hettan som gör att materialet svartnar omedelbart som skydd. Vi pratar mikrosekunder i tid. Så ett visir som har ”löst ut” är ett förbrukat visir, säger Joakim Elm.

Visiret har snäpp-in fästen för säkerhetshjälmar till elektriker och förberedda fästen för LED ansiktslampa.

Enligt Dehn utlovas fullt skydd även om visiret fått några repor.

DEHNcare APS T AS CL2 är det onödigt krångliga namnet på visiret med skyddsklass 2.

Joakim Elm.
Joakim Elm, Euro Energy Components.
Skyddsvisir.
Nytt skyddsvisir.