Det hela började med att Annelie Landahl, elektriker på Provektor i Lidköping, skulle gifta sig. Till bröllopet behövde hon en tårtställning. Hon diskuterade frågan med kollegan Jack Kjöllerström och frågade om han hade någon idé på hur en sådan skulle kunna konstrueras.

Jack själv berättar:

– Visst!, svarade jag, och började skissa på en modell med olika höjder. Då kläcker hon ur sig att det ska vara 5-6 tårtor och drygt 100 personer på festen. Hur i helsike skulle det gå till?

Det dröjde några månader, men tanken på tårtställningen började rota sig i Jacks huvud. Något som ledde till att Jack en natt vaknade med ett ryck.

– Då hade jag en bild på hur den skulle se ut, jag tog fram mobilen och skrev upp allt. Det blev inte mycket sömn den natten.

Jack Kjöllersröm

Jack Kjöllerström skruvar ihop ställningen.

Bröllopstårteställningen i sin naturliga miljö.

Den fantastiska tårtställningen i sin glans, med tårtorna på plats.

Dagen efter frågade Jack sin chef om företaget kunde sponsra en del av bygget, vilket gavs grönt ljus.

Sedan började själva arbetet med konstruktionen.

– Tanken med bygget var att visa vad vi jobbar med, och använda lite olika tekniker. Allt jobb gjordes i min verkstad, så när jag hade grunden klar kom Annelie med brudgummen och fick godkänna det hela, berättar Jack.

Tanken med bygget var att visa vad vi jobbar med.

Jack Kjöllerström

Från tårta till julgran

Konstruktionen blev godkänd av paret och ett monster till tårtställning stod klar: 2,5 meter hög och 2,5 meter bred, byggd av trådstege.

– Jag var förutseende och gjorde den delbar i två. Som tur är har jag en stor Cheva pickup, men fick ändå köra två gånger, berättar Jack.

Bild från bröllopet med bruden och åtta gäster.
Bild från bröllopet med bruden Annelie Landahl i mitten, Jack Kjöllerström till höger och övriga kollegor med respektive som var med på festen.

Bröllopet skedde i somras, och tårtställningen klarade uppdraget med bravur. Därefter har tårtställningen haft en framträdande plats i lunchrummet på Provektor i Lidköping. Bland annat användes den som julgran i julas.

Men den tar som sagt en hel del plats. Så den riskerar skrotning inom kort, hälsar Niclas Karlsson, filialchef på Provektor Lidköping.