Under valrörelsen bad Ulf Kristersson Elektrikerförbundets medlemmar att lägga sin röst på Moderaterna.

Många av våra medlemmar var och är oroliga för de skenade kostnaderna på drivmedlen och el.

Väldigt många av förbundets medlemmar återfinns också i glesbygden med långa avstånd och en omöjlighet att åka kollektivt.

Moderaterna och Sverigedemokraterna kom med väldigt många löften under valrörelsen som förbundets medlemmar gillade och som vi har full förståelse för att det skulle ha betytt mycket för våra medlemmar.

De som sticker ut mest är nog löftena om 10 kr billigare drivmedel och ett högkostnadsskydd mot höga elpriser på plats före den 15 januari.

Luftslott

Många av våra medlemmar litade på att Ulf Kristersson skulle komma med reformer som underlättade deras situation.

Nu börjar verkligheten komma ifatt den nya regeringen och deras samarbetspartner Sverigedemokraterna. Vi börja nu se vad deras löften ger till våra medlemmar. Luftslotten börjar rasa ihop.

Nu börjar verkligheten komma ifatt den nya regeringen.

10 kronor billigare diesel blev 40 öre, och 6,50 billigare bensin blev 14 öre.

Gällande de skyhöga elpriserna sa Ulf Kristersson i valet: ”Om vi vinner valet och bildar en ny regering, så kommer vi se till att högkostnadsskyddet för hushåll och företag mot de extrema elpriserna, finns på plats den 1 november. Hushållens ekonomi ska räddas i god tid före jul.” Vallöften som man inte lever upp till är inget annat än lögner.

Företagen sveks

I dag mötes alla Sveriges företag av nästa svek, det utlovade och efterlängtade EL-stödet dröjer för dem, ännu ett svek, en kalldusch för många företag som har det tufft och nu risker att gå i konkurs.

Nu i dagarna möts vi även av uppgifter om att den utlovade sänkningen av reduktionsplikten ligger i farozonen.

Det de borgliga och Sverigedemokraterna lovade våra medlemmar i denna fråga ser med stor sannolikhet ut att inte kunna hållas.

Vi på Elektrikerförbundet är extremt besvikna på dig och ditt regeringsunderlag, Ulf.

Vi tycker att det är extremt allvarligt att man så skrupelfritt säger en sak i valrörelsen och sedan inte genomför vallöftena. Detta beteende undergräver både demokratin och förtroendet för politiker.

Vi på Elektrikerförbundet är extremt besvikna på dig och ditt regeringsunderlag, Ulf. Du bad om våra medlemmars förtroende och fick också många av våra medlemmars röster. Nu har du svikit dem.

Hot mot demokratin

Du och dina kompisars löften under valrörelsen bör liknas med ett korthus som nu faller ihop, frågan som bör ställas är: trodde ni själva på allt ni sa? Det verkar onekligen som ni ljugit er till en valseger.

Visste ni redan från början att allt ni sa inte går eller kommer att genomföras eller visste ni inte bättre?

Trodde ni själva på allt ni sa?

Om ni medvetet ljugit, överdrivit eller undanhållit sanningen för väljarna är det ett hot mot vår fundamentala demokratiska ordning.

Man kan fråga sig vilket som är värst – lögner eller inkompetens?