På ett försenat årsmöte i september kunde vi äntligen ta farväl av en lite hattig verksamhet 2020 i skuggan av pandemin och se framåt mot mer normala rutiner för hösten och vad vi kan göra nästa år.

Styrelsen fick ansvarsfrihet och omvaldes nästan i sin helhet och dessutom föryngrades med en nybliven ”pangis”, Robban Wallin.

Vi hade besök av vår förbundsordförande Urban Pettersson som bland annat snackade om nya stadgar och Ninni Blom som gav oss en aktuell inblick i Vk1s verksamhet.

Uttalanden och studiecirklar

Årsmötet antog två uttalanden, en om pensionsuppror samt förändra inte LAS.

En byggarbetsplats med maskiner
Klubb 67 passade också på att kolla in hur det går med Slussen-bygget när de ändå var på plats.

Höstens studiecirklar pågår för fullt i ABF-huset, ”Klass i Sverige, Ojämlikheten, makten och politiken i det 21 århundradet” av Daniel Suhonen m.fl. en tegelsten som troligen kommer att hänga med flera studiesäsonger samt ”Norrtullsgatan”, en Stockholmshistoria i ord och bild av Maj Sandin.

Boulespelarna har flyttat in i Liljeholmshallen efter att tidigare i höst kastat klot på Norra Latins skolgård.

Studiebesök på Stockholms stadsmuseum

Vårt första studiebesök på mycket länge förlades till Stockholms stadsmuseum, som nyligen renoverats. Vi blev drygt 20 gubbar som fick en guidad tur på temat, ”Från stormaktsdröm till folkhemsideal”. Museet är väl värt ett besök, gratis inträde är pensionärsvänligt.

Vi passade också på att kolla in hur det går med Slussen-bygget när vi ändå var på plats. 

Glöm inte anmäla dig till Grötlunchen 8 december kl 12 i Årsta Folkets Hus.