Tim Grane gick ut elprogrammet våren 2020. Han hade gått en ETG-utbildning, så han gick ut som förstaårsmontör.

Men det var mitt i corona-pandemin, och svårt att få en anställning som elektriker i Skövde. I två månader arbetade han istället som snickare, grundläggare och ställningsbyggare.

Men det var ju elektriker han utbildat sig till och ville arbeta som. Han hörde av sig till Caverion men fick till svar att de inte kunde tillsvidareanställa honom just då, och att provanställningar inte var möjliga under pandemin.

Lönen på Manpower är lite högre, men det är för att du är i en osäkrare anställning.

Tim Grane, elektriker

Men, de kunde ta in honom som bemanningsanställd, via Manpower.

– Jag sa att det funkar lika bra, och nu har jag varit anställd av Manpower El & Tele i åtta månader.

Lärorikt med många olika företag

Under dessa åtta månader har Tim Grane hunnit arbeta dels som industrielektriker på Volvo och på ett pappersbruk, och dels som entreprenadelektriker på bygget vid sjukhuset i Skövde.

– Det har varit väldigt lärorikt, jag har lärt mig mycket om säkerhet och anpassning när jag varit på industrierna, och här på bygget arbetar vi på ackord. Så det har varit väldigt varierat.

– Jag trivs väldigt bra, jag har bra kollegor och jag är som precis vem som helst på Caverion.

Kan ta lån och flytta hemifrån

Nu kommer han alltså att bli anställd direkt av Caverion. 

– Det känns tryggare och säkrare för mig. Lönen på Manpower är lite högre, men det är för att du är i en osäkrare anställning. Nu kommer jag att kunna ta lån och flytta hemifrån, det kunde jag inte göra när jag var bemanningsanställd.

Har du några tips till den som är arbetslös och ännu inte hittat en anställning?

– När pandemin börjande avta var det flera små firmor där jag tidigare sökt anställning som hörde av sig, men då hade jag ju redan lovats jobb på Caverion. Så det är ett tips, sök hos många företag, även om du får nej. Då har företagen ditt namn när det finns möjlighet för dem att anställa. Och glöm inte bemanningsföretagen.