Solceller monteras i stor omfattning i Sverige just nu. Viktor Johansson från Assemblin Falkenberg fick ett besök vid bygget av Morgan Andersson och Peter Jönsson.

Solen lyste dock inte denna dag utan regn kom, och det rejält. Solcellerna levererade spänning även då. Ett spännande och intressant jobb som kräver planering och gärna bra väder.

– Allt måste göras i rätt ordning och tid, säger Victor med ett leende och visar ett fäste.

Vilket är lättare sagt än gjort om ställningen är nedtagen och man inte är färdig med installation och kontrollerna på taket, så det gäller planera/styra upp och ha koll. Fastsättning i taket för skenorna för solcellerna är viktigt att mäta in noggrant på alla håll och med bra detaljer som är enkla att justera och fästa.

Rummet för installationerna behöver också vara klart så man kan montera övrig utrustning och prova av mot solcellerna på taket.   

Personer i arbetskläder vid ett solcellstak

En av Assemblins bilar invid två röda hus

Efter en solig och underbar dag med fackligt arbete i Lidköping fick RSO Cia Holm och Mikael Heden efter vägning av servicebilar komma in och kyla av sig med laktosfri glass som lokalproducerats.

Vad vore livet utan glass en solig dag?

Ett paviljongtält utomhus på en gräsmatta

Två personer äter glass vid ett bord inomhus

Fredag morgon i Lidköping innan vägning av servicebilar och information om allt runt servicebilar och övriga fackliga frågor.

En strålande dag med många besök och bra frågor. Säkerhet och servicebilar var fokus denna dag.

Montörer från Sjogerstads Elektriska i Skultorp vid Skövde träffades efter jobbet för lite facklig information och fika. Ett trevligt möte med bra frågor och idéer. 

Några deltagare kom att fastna på bild, fotografen hälsar 👍

Tre personer och ett barn på en trappa utomhus
En termonao med knappar och vred

Ett skåp med sladdar med mera

Solceller på ett tak