Hallå där…

Björn Ahlgren, försäljningschef Voltimum, som arrangerar en virtuell elmässa under 19-23 april.

Hur kommer det här sig?

– Eftersom alla fysiska mässor och seminarier där elektriker kan möta tillverkare och andra intressanta personer är inställda så har vi hittat på det här, att vi gör en mässa, fast på nätet.

Hur har det sett ut tidigare år?

– Vanligtvis kör vi fysiska seminarier två gånger per år. De utgår från frågor som kommit in från läsare på vår hemsida. Där kan man ställa frågor till olika expertpaneler. I pauserna har vi haft minimässor där tillverkare visat produkter.

Det kommer att handla om sådant som elbilsladdning, belysning, smarta hem och liknande, men även sådant som elsäkerhet och standarder.

Björn Ahlgren, försäljningschef Voltimum

Så hur blir det nu?

– Vi kommer att ha webbinarier varje dag där det går att ställa frågor till experter och tillverkare. Det kommer att handla om sådant som elbilsladdning, belysning, smarta hem och liknande, men även sådant som elsäkerhet och standarder. Det går att ta del utav webbinarierna i efterhand, men då missar man möjligheten att ställa frågor.

– Därutöver finns det montrar på hemsidan där det går att chatta med utställare, de flesta är elmaterialtillverkare. I montrarna kan besökarna även bläddra i broschyrer och delta i tävlingar.  

Kommer ni att fortsätta med digitala elmässor även när pandemin är över?

– Ja, om folk vill. Jag tror att det finns en efterfrågan.

Man kan registrera sig till mässan här (länk)