Vi klarade Ringvägen och Nationalmuseet.

Efter att ha ställt in vårens klubbverksamhet och gått i frivillig karantän kändes det underbart att klubben ändå kunde starta upp igen då vi samlades utanför Eriksdalshallen i mitten av september för att tillsammans med författaren Maj Sandin göra en vandring på Ringvägen som hon skrivit om i en bok.

Den är en av Stockholms längsta gator, inte så gammal men det har hänt en del de senast hundra åren. ”Jerkadalshallen”, som vi stockholmare säger, har varit hemvist  för många olika idrotter genom åren, från handboll och boxning till, hur otroligt det än låter, backhoppning.

Vi vandrar Ringvägen fram och gör avstickare till rester av gator som genom åren försvunnit, förbi Blomsterfondens äldre-boenden och Ringens köpcentrum där Piehls bryggeri tidigare låg.

Det kändes jättebra att träffa de gamla kamraterna igen, men säg den glädje som varar för evigt.

Vandringen avslutades med lunch på ”Bleckis” eller Blecktornskällaren som det gamla ölhaket, nu välkänd kvarterskrog, idag heter.

Vi hann också med lite finkultur. Nationalmuseet på Blasieholmen öppnade förra året igen efter några års välbehövlig renovering och mitten på oktober passade vi därför på för att få en guidad visning bland ”våra” fantastiska konstskatter.

Från Gustav Vasas konstsamling, holländska ikoner som Rembrandt och Vermeer till de svenska superkändisarna Alexander Roslin, Carl Larsson och Anders Zorn.

Bild från Klubb 67:s besök på Nationalmuseet.

Det var en mycket intressant konstresa vi fick göra och det kändes jättebra att träffa de gamla kamraterna igen, men säg den glädje som varar för evigt.

Vi ställer åter in allt. De elaka Corona-virusarna tvingar oss nu till ytterligare inställningar på grund av den ökade smittorisken.

Nya förhållningsregler från Folkhälsomyndigheten gör att vi ställer in resten av årets verksamhet med omedelbar verkan: Nomineringsmötet 18 november i ABF- huset och grötlunchen i Årsta Folkets Hus 9 december.

Vi vågar helt enkelt inte riskera att medlemmar smittas i kollektivtrafiken och i trånga utrymmen på väg till och från aktiviteterna.

Även boulen i Liljeholmshallen och de pågående studiecirklarna drabbas av åtgärden.

Vi är oerhört ledsna men vi vågar helt enkelt inte riskera att medlemmar smittas i kollektivtrafiken och i trånga utrymmen på väg till och från aktiviteterna.

Vi hoppas dock på bättre tider och styrelsen jobbar på en verksamhetsplan för 2021 som vi hoppas kunna presentera efter årsskiftet.

Följ FHMs direktiv, håll avstånd och tvätta händerna och sköt om er. Håll ut!

Klubbstyrelsen önskar er trots allt en god jul och ett godare nytt år.