– Elektrikerförbundets åtgärder är oproportionerliga. Nu riskerar företag som inte är en del av den konflikt som SEF driver att drabbas. Detta i en situation där företagen gör allt för att hålla igång produktionen trots de utmaningar samhället och branschen står inför på grund av pågående pandemi, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen i ett pressmeddelande.  

Konflikten med Verisure och Hometec Security

Strids­åt­gärd­er­na ut­ökas: Arbetet kan stoppas på Hisings­bron

Nyheter

Sympatistridsåtgärdena omfattar bland annat arbetsinställelse av allt arbete som utförs av medlemsföretag vid Installatörsföretagen bundna av Installationsavtalet vid Hisingsbron i Göteborg och bussdepån Ljungarum i Jönköping.

Elektrikerförbundets utökade stridsåtgärder träder i kraft den 23 september samt den 25 september.

– Elektrikerförbundets agerande skadar hela branschen. Det blir både svårare att locka nya medarbetare i medlemsföretagen och nya medlemsföretag till arbetsgivarorganisationen när SEF skapar osäkerhet och oreda för våra medlemsföretag på detta sätt, avslutar Henrik Junzell.