Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd, berättar utifrån polisrapporten att händelsen inträffade då en av apparaterna de båda montörerna använde fick en kortslutning.

– Det var när de skulle mäta strömmen efter att ha satt på apparaten som det uppstod en ljusbåge och montörerna fick ström i sig, säger Robert Loeffel.

Montörerna fördes till sjukhuset med brännskador.

Enligt polisen ska de ha varit talbara.

Det har upprättats en anmälan om arbetsplatsolycka och inletts utredning om arbetsmiljöbrott.

Polisen i Karlshamn skrev under lördagen på sin Facebooksida om olyckan: ”Vi vill rikta en stor eloge till de rådiga grannar som bevittnade olyckan och som hjälpte till på ett föredömligt sätt. Elmontörerna mår efter omständigheterna bra. Änglavakt är ett ord som närmast är undermåligt. Vanligtvis får sådana här olyckor ett tragiskt slut.”

”Samhället är beroende av elförsörjningen och dagligen arbetar tusentals personer runt om i landet för att kunna säkerställa att du kan ladda din telefon, värma ditt hus, se på Tv och koka ditt morgonkaffe. Så nästa gång strömmen går skänk en extra tanke på alla de personer som utsätter sig för fara för att din ström skall komma åter”, avslutar Polisen i Karlshamn sitt inlägg.