Kurt började sin karriär som elektriker på ABB installation på 70-talet och följde med företaget, som numera heter Caverion, i alla år till sin pension.

Han har varit aktiv förtroendevald som skyddsombud, försäkringsinformatör, CR-ombud och VU-ledamot.

Under åren med fackligt uppdrag på företaget har han hjälp många av våra medlemmar i försäkringsfrågor och även rekryterat nya.

Gruppbild

Uppskattad skyddsrond av servicebilar

Insänt

Att förmedla fackets roll på arbetsplatsen och att vara närvarande som medlemsförening har alltid varit viktigt i hans ögon.

Oavsett om det gällde arbetsplatsbesök i avtalsrörelsen, eller skydds- och försäkringsfrågor, ställde han alltid upp för att dela med sig av sina kunskaper till oss medlemmar.

Bara veckor innan han pension stod vi tillsammans utanför Elektroskadia i Örebro för att göra skyddsrond av servicebilar. Lika glad och trevlig som alltid gjorde han sitt bästa att förmedla för våra serviceelektriker vikten av bra arbetsmiljö.

Men tro nu inte att Kurt är klar med SEF, för han är fortfarande medlem som pensionär och försäkrar oss att om behovet finns kommer han gärna in och stöttar fackföreningen som har stöttat honom under alla dessa år.

Tack Kurt!

Text och bild: Andras Molnar

Efterlysning!
Skicka en bild från jobbet och vinn en trisslott!
 
Våra Insänt-sidor brukade vara välfyllda innan det nya coronaviruset satte stopp för förbundets arbetsplatsbesök. Men vi vill fortfarande ha bilder på er, på era arbetsplatser och på era kollegor.

Så ta upp mobilen, fota arbetskamraterna och skicka bild, namn och arbetsplats till: elektrikern@lomediehus.se – så ser vi till att publicera det i tidningen. Vi drar trisslotter bland de inkomna bidragen. 

Tack på förhand!
/Redaktionen