Under onsdagen lade parterna fram sina krav på Installationsavtalet, och nu arbetar Elektrikerförbundet med att diskutera igenom arbetsgivarsidans punkter.

– Vi har nu växlat avtalskrav med Installatörsföretagen på Installationsavtalet och genomfört ett första uppföljningsmöte med deras lilla delegation, förklarar Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson i ett mailsvar.

Det är lätt att konstatera att det kommer bli intensiva och svåra förhandlingar under mars och april.

Mikael Pettersson, förhandlingschef Elektrikerförbundet

Under fredagen kommer förbundet även att växla avtalskrav på Larm- och Säkerhetsavtalet med Stanley Security, och på måndag växlas krav med EFA på Kraftverksavtalet.

Mikael Pettersson förklarar att syftet med de inledande kansliträffarna är att reda ut vad arbetsgivarsidans krav betyder och gå igenom förbundets krav, samt försöka få en gemensam bild av vilka frågor som ligger på bordet på respektive avtalsområde.

– Det är lätt att konstatera att det kommer bli intensiva och svåra förhandlingar under mars och april. Vi står i ett antal frågor på helt motsatta sidor i våra krav men det finns säkert också frågor som parterna kan finna goda lösningar på, förklarar Mikael Pettersson och fortsätter:

I de fall vi behöver hålla i de framgångar vi sedan tidigare har utverkat, kommer vi sätta ner foten med medlemmarnas stora stöd i ryggen.

Mikael Pettersson, förhandlingschef Elektrikerförbundet

– Vi fortsätter det goda arbetet ute lokalt med att mobilisera våra medlemmar och rekrytera fler medlemmar, det är avgörande för hur den här avtalsrörelsen slutar.

– Inget är klart förrän det är klart och på vägen framåt kommer vi göra allt vi kan för att förbättra våra medlemmars villkor och i de fall vi behöver hålla i de framgångar vi sedan tidigare har utverkat, kommer vi sätta ner foten med medlemmarnas stora stöd i ryggen. Nu kör vi.