• Bild: Pixabay/Polisen

Tjuvarnas stöldexpedition fick ett snopet slut när de blev påkomna och inlåsta – i samma container de själva brutit sig in i. De två männen sitter nu häktade i väntan på utredningen, skriver Byggnadsarbetaren

De två männen trodde nog att de kommit över en guldgruva när de bröt sig in i verktygscontainern på bygget utanför Märsta en tisdagskväll i början av augusti. Det skulle dock snart visa sig att så inte var fallet.

”Klonk”, sade det plötsligt när dörrarna till containern slog igen och låstes – med tjuvarna fångade på insidan. En förbipasserande som fått syn på det pågående inbrottet hade nämligen skyndat sig fram och stängt in dem.

LÄS ÄVEN: Biltjuvarna haffades – och bands med buntband

– Han går då helt sonika fram och stänger containern och låser in dem, säger polisens utredningsgruppchef Martin Wallin till Byggnadsarbetaren och fortsätter:

– Det här tycker jag var ett väldigt rådigt ingripande. Det var ett pågående brott, och ingripandet har ju skett på ett sånt sätt att ingen kommit till skada.

När polisen därefter anlände till platsen kunde de utan problem gripa de båda männen. Sedan 8 augusti sitter de nu häktade på grund av föreliggande flyktfara, då de inte är svenska medborgare.