• Erik Nyholm på APPTAK trivdes på Elfack-mässan med kollegorna. Schneider multiverktyg:Ihopfällt passar den till vridmomentet för dosringen. Fäll ut och stoppa i vägguttaget eller strömbrytaren (andra sidan) och kolla passet. Passar Exxact och Renova. Foto: Jan-Erik Johansson

Utanpåliggande är på väg att bli trendigt och kommer starkt. Det tror i alla fall Schneider som nu utökar ett par av sina större apparatserier till utanpåliggande utförande.

– Njaee… jag undrar om det stämmer med verkligheten.

Så funderade Erik Nyholm, elektriker på APPTEK Teknikapplikationer med kontor i Vikbolandet strax utanför Norrköping.

Han och kollegorna besökte Schneiders monter där det bland annat trycktes hårt på att de båda apparatserierna Exxact och Renova utökats.

LÄS ÄVEN: Schneiders nya app gör mer för installatören

Totalt 68 helt nya e-nummer och Schneider menar att det görs för att efterfrågan varit stor. Exxact-serien står för ett modernt, lite kantigt stuk med strömställare utan ram och med stora vippor medan Renova fortsätter med sin äldre rundade stil.

– Men visst, de här kommer funka hos de som gillar äldre stil vid renovering, menar Erik Nyholm och fingrar på ett svart Renova-uttag.

– De har fått till den så den liknar ett gammalt bakelituttag. De där som gick sönder bara man…

– Bara man tittade på dem, fylls det i av kollegor i bakgrunden.

LÄS ÄVEN: Nya DCL-uttagen väcker stor debatt

Båda serierna har förbättrats med att det är färre antal delar att hålla rätt på och därmed lite enklare installationsmässigt.

En liten småkul grej är vattenpasset/ kombiverktyget som Schneider tagit fram ihop med lanseringen; Ihopfällt passar det först som vridverktyg till dosringen och utfällt sätts det antingen i vägguttaget eller brytaren och du får hjälp med synvinkeln. Passar just till Renova och Exxact.