Det dör fler i arbetsplatsolyckor än i skjutningar här i landet VARJE ÅR.

Ändå finns det partier som vill minska på arbetsmiljöinspektörer och försämra våra villkor på arbetsmarknaden, bara för att företagen ska kunna tjäna några kronor till.

Jag har mött motstånd på nästan varje arbetsplats jag varit på från chefer som är ovilliga att ta sitt ansvar att leda och planera vårat arbete så man kan vara säker på att få komma hem hel till sina nära och kära efter jobbet.

När jag klagat och stått på mig så heter det att jag är obekväm och oflexibel.

”Mr P”

När jag klagat och stått på mig så heter det att jag är obekväm och oflexibel, eller så sprids det skitsnack bakom ryggen på mig på jobbet från chefens sida.

Detta trotts att han och jag som skyddsombud ska verka tillsammans för att minska risker, skador, minska sjukskrivningar som faktiskt kan göra att firman i slutändan sparar pengar och säkrar vår hälsa.

Nu är jag inte skyddsombud längre och jag har lämnat flera företag på grund av bristande intresse för att de anställda ska må bra.

De flesta jag känner har jobbat eller jobbar för mycket eller för tungt eller för farligt. Det heter ”jag ska bara” eller att ”det var ju bara den där grejen som skulle monteras upp”, ”så onödigt att ta hit byggställning” eller spärra av. Bla bla bla bla låter det i mina öron.

Nu är jag inte skyddsombud längre och jag har lämnat flera företag på grund av bristande intresse för att de anställda ska må bra.

”Mr P”

Som sagt: De flesta här i landet jobbar eller har jobbat i tunga, farliga, skitiga miljöer. Men det finns lyfthjälp, det finns dammfångare som tar bort all skit i luften innan ni andas in den, det finns byggställningar och tusentals godkända hjälpmedel – så ställ krav!

Varför ska vi utsätta oss för alla risker i jobbet, och varför röstar man på partier som vill att vi får det sämre och osäkrare på jobbet där vi faktiskt spenderar större delen av vårt vakna liv?

Jag provar en ny karriär nu med en ny arbetsgivare, och kanske kommer jag och ni hem i kväll hela och friska till era nära och kära!

58 dödliga arbetsplatsolyckor 2018

2018 anmäldes 50 arbetsplatsolyckor med dödlig utgång (3 kvinnor och 47 män), samt 8 dödsolyckor i arbete bland personer som inte ingår i den svenska arbetskraften.

34 908 arbetsolyckor som medfört sjukfrånvaro anmäldes.

Källa: Arbetsmiljöverket