• Bild: Pixabay (Bilden har inget samband med texten)

Elektrikerna skar upp plasten som spärrade av asbestsaneringen och arbetet fick göras om. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

Ett asbestsaneringsföretag hade spärrat av ett område i Huddinge. Men två elektriker från en annan firma tar sig ändå in på området.

LÄS ÄVEN: Asbest på NCC:s bygge – rev skivorna med tigersåg

Arbetsledaren försöker stoppa dem och förklarar att ingen obehörig får beträda området, på grund av pågående asbestsanering. Elektrikerna struntar dock i uppmaningen, sätter en kniv i plasten och går rakt igenom området.

Detta leder till att saneringsfirman tappar undertrycket och att redan sanerat område kontamineras. Saneringsfirman måste göra om arbetet. Händelsen inträffade i mitten av maj i år. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se