• Bild: Darina Agha

  • Bild: Darina Agha

  • Bild: Darina Agha

Valdagen närmar sig med rekordfart. Under den sista arbetsdagen innan valet till Europaparlamentet på söndag träffade LO-fackens kandidat Johan Danielsson ett femtontal elektriker på Spedab i Stockholm.

– Det märks att de frågor vi går till val på, att svenska avtal och löner ska gälla för alla som arbetar i Sverige, och att säkerheten måste öka på våra arbetsplatser, är viktiga frågor ute på arbetsplatserna, säger Johan Danielsson.

LÄS ÄVEN: Johan Danielsson är LO:s kandidat till EU-valet

Han säger dock att han under valrörelsens arbetsplatsbesök märkt att det finns en utbredd skepticism gällande om Socialdemokraterna verkligen kan lösa de problem som finns på de svenska arbetsplatserna.

– Därför är det en ödesfråga för Socialdemokraterna att vi snart lyckas förbättra villkoren för arbetstagarna. Det gäller att vi kan visa att vi kan förändra, såväl genom nationell politik som i EU.

Hur tror du att det går på söndag?

– Jag har en förhoppning om att det ska gå bra, och att vi ökar jämfört med förra EU-valet.

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se