Spelbranschen levererad inte de svar som civilministern ville ha. Därför tillsätter regeringen nu en utredning med uppdrag att begränsa spelreklamen.

Det här förklarade civilminister Ardalan Shekarabi under en pressträff på onsdagen.

Det var efter stark kritik mot spelbranschens marknadsföring, bland annat efter Elektrikerns rapportering om elektrikern Karl Knuters som avslutade sitt liv i samband med väldigt stora spelskulder, som civilministern kallade till sig spelbranschen för att höra deras förslag på åtgärder.

De svar civilministern fick var inte tillräckliga. Därför tillsätter regeringen nu en utredning som ska kunna föreslå helt eller partiellt förbud mot spelreklam.

Det kan handla om förbud mot spelreklam vid vissa tillfällen, som sportevenemang, eller förbud mot vissa typer av spel, och här nämner civilministern särskilt nätkasino.

– Situationen med spelreklam är ohållbar, vi kan inte skydda konsumenterna som det ser ut nu, säger Ardalan Shekarabi, och tillägger:

– Svenska staten är tillbaka på spelmarknaden. Vi kommer att göra det som krävs för att svenska konsumenter ska skyddas.