En WAGO-hållare för DIN-skena, en hålsåg för skruvfadäser från Målargrossisten Leif Arvidsson AB, returtrummor i mobilen från företaget ERS och version fem av Steinels armatur RS PRO LED S1. Här är några av de allra senaste teknik-innovationerna!

WAGO-hållare för DIN-skena: WAGO utökade nyligen sin 221-serie installationsklämmor med en större variant som klarar upp till 6 kvadrats kardeler/ trådar. Nu kommer hållare till dessa och den senaste som släppts är den här som passar till DIN-skena. Toppklämmorna ”klickas” fast i hållaren och du kan använda vilka storlekar du vill, både i 221-serien såväl som i storleks antal (2, 3 eller 5). Hållaren har plats för tio klämmor och heter 1440981. Foto: Jan-Erik Johansson

  • Hålsåg för skruvfadäs: Drar du av en träskruv och det handlar om riktigt finlir för att få det rakt så kan det bli svårt. Men det finns lösningar till allt. Målargrossisten Leif Arvidsson AB har den här 8 mm hålsågen i sitt sortiment tänkt för just sådana tillfällen. Du borrar runt skruven, bryter lite lätt och tar ut en träcylinder med skruv och allt. Ersätt med lite trälim och en standard träplugg (från vilken Billybokhylla som helst) och skär av utsticket. Framtagen för fönsterrenovering, men funkar förstås i allt träarbete. Foto: Jan-Erik Johansson

  • Returtrummor i mobilen: Det finns pengar i att ”panta” kabeltrummor, för att inte prata om miljöaspekten när det gäller återanvändning. Men lite tungt kan det ju vara att få i väg dem. Nu har företaget ERS skapat på en egen app så att du dels kan beställa hämtning direkt till bygget, alternativt direkt se din lokala mottagare för trummor. Ersättning för de olika storlekarna hittar du på företagets hemsida Returtrumma.se. Tar emot allt mellan K6 och K 30 i både plast och trä samt europa-pallar och kragar. Foto: Jan-Erik Johansson

  • Trotjänare i ny tappning: Nu kommer version fem av Steinels armatur RS PRO LED S1. Armaturen, som blivit en storsäljare till inte minst trapphus och källarkorridorer, har fått en del nyheter instoppade; En adaptiv HF-sensor anpassar sin känslighet efter lokalens användning och med dubbelriktad radiokommunikation klarar armaturen så kallad svärmfunktion. Det innebär att ljuset följer med i samma riktning som en person rör sig.Nytt är också Smart remote, en ny app för programmering. RS kan programmeras till en rad gruppfunktioner där en sensorarmatur på exempelvis plan tre kan tända armaturerna på plan 2 och/ eller fyra, tända framför gående, kortare eller längre efterlys, grundljus… och ja, hela baletten.Säljs i Sverige av Karl H Ström. Foto: Jan-Erik Johansson

 


LÄS ÄVEN: Nya smarta lösningar – Nr 9, 2018