• Fjäder med handtag för kraft: Sahlinamina heter den här dragfjädern från svenska Sahlins. En 3 millimeters glasfiberfjäder, men skojigast här är gummihandtaget som medföljer och som ger ett grymt bra grepp om fjädern. Se bild. Drag- och skjutgrepp kallas det, medföljer i höljets topp och ger grymt bra grepp vilket räddar knogar såväl som fingerspetsar och nagelband när det är motstånd i röret. Finns i 10, 20 eller 30 metersvariant och med diverse varianter av öglor, kulor och även kabelstrumpor i toppen, såväl som olika öglor som ändstycken. Foto: Jan-Erik Johansson

  • Elvärme med färg: LVI sätter färg på sina oljefyllda elelement. Yali Parada heter den här serien som finns i fem olika färger plus den ordinarie vita. Slät frontpanel och LVI:s egenpatenterade vegetabiliska olja som ska hålla hela elementets livslängd.Elementen är bestyckade med intelligenta egenskaper som öppet-fönster funktion, elektronisk termostat som hanteras via digital display på sidan. Utrustad med sekventiell styrning vilket innebär att främre och bakre panel styrs olika hårt för bättre och snabbare temperaturreglering. Kan kompletteras med en pekskärm som ansluts till wifi antingen tråd- eller trådlöst. Foto: Jan-Erik Johansson

  • Låsbara don 2.0: Hammarprodukter lanserar ett nytt låsbart don som passar till gänga II och III. Enkel att ha i fickan om du vill säkerställa att ingen skruvar i säkringen medan du arbetar. Lik föregångarna med möjlighet att hänga på ett hänglås. En extra säkerhetsfiness är den gula nyckeln som krävs för att plocka ur donet. Antingen har du den i knippan, eller använder hålet i nyckelvredet och hänger fast den i själva hänglåset. E 20 013 70. Foto: Jan-Erik Johansson

  • UV-beständig slang: PM-Flex släpper sin UV-beständiga slang Speed i flera varianter och storlekar. Speed UV tål solljus och funkar alltså utomhus som ett alternativ till ”robotslangar” och pansarrör. Släpps nu i 20-meterslängder i dimensionerna 16 upp till 50 mm. 100 metersringar finns också för 16-20-25 mm och färgen är svart. Utjämnad insida för lättare kabeldragning och godkända för -25 grader Celsius till +90 grader Celsius. Godkända för ingjutning och PM-Flex fyller därmed en lucka kring slang utomhus och i betong. Foto: Jan-Erik Johansson

  • NY TEKNIK

    En fjäder med handtag för kraft från Sahlins, elvärme med färg från LVI, låsbara don 2.0 från Hammarprodukter och en UV-beständig slang från PM-Flex. Här hittar du några av de senaste innovationerna på teknikfronten.

    Jan-Erik Johansson


    LÄS ÄVEN: Nya smarta lösningar – nr 8, 2018