• Bilden föreställer överdelen på ett guld bokomslag, med textren David Safier, Dålig Karma högst upp. Nedanför är en bild på en vit kattunge med ett marsvin på huvudet, som i sin tur har en mask och en myra ovanpå sig. Bredvid djuren är recensionstexten: Det här är den galnaste och roligaste boken jag läst på länge, LitteraturMagazinet.

    Bild: Pressbild

KULTUR

Bokrecension: Dålig karma (2013)
Författare: David Safier

Det är julafton och julklappsspelet är precis avslutat och helt lottlös blev jag inte. Boken ”Dålig karma” är i min ägo och jag börjar läsa nästan direkt.

Bild: Pressbild

I boken följer vi Kim Lange, en egotrippad mamma vars enda intresse är att vara så snygg och bra som möjligt i sitt arbete som programledare.

När hon står på höjden av sin karriär med en dyr märkesklänning, en otrohetsaffär med den snyggaste mannen i mediatyskland och priset som årets programledare i handen får hon rymdskrot i huvudet och dör.

LÄS ÄVEN: Per Eklund: ”Journalister är bara lögnare”

Men döden är inte något som skiljer Kim från jordelivet. Hon återföds som myra. Allt eftersom liven passerar blir Kim mer och mer medveten om vad som är viktigt i livet och hur viktigt det är att vara hjälpsam.

Tillsammans med kvinnokarlen Casanova samlar hon god karma som både hamster och myra i ett rasande tempo.

LÄS ÄVEN: Åsa Söderström: ”Jag ska flytta fram gränsen”

Boken är humoristiskt skriven och svår att lägga undan. Safier har ett målande språk med glimten i ögat. Tyvärr tycker jag inte att historien är helt igenom färdig. Vissa passager i boken känns forcerade.

”Dålig karma” är ändå läsvärd och bjuder till många skratt. Läs den!

David Fernhed