• Ramar för cancerforskningen: ELKO vill tillsammans med sina grossister dra sitt strå till stacken i kampen mot bröst- och prostatacancer. Sedan i september säljer de rikstäckande sina blå och rosa 1-facksramar för 100 kr styck där hela beloppet går till cancerforskningen. Redan har första delmålet 1,1 miljoner kronor passerats och kampanjen pågår till mitten av december. Resultatet presenteras strax före jul. Bra där, ELKO, säger Elektrikern som tyckte att de borde vunnit tävlingen Bästa Elnyhet dit de var nominerade på Elmässan i Kista.

  • Nytt vriddon för dosring: Hammare och mejsel när dosringen kärvar? Jovisst, men sitter det för hårt kan en kraschad dosring ge irriterande merjobb. Etman visade en nygammal variant av vriddon för kärvande dosringar på Elmässan som verkade uppskattad av besökarna. Kraftigt handtag för att kunna ta i med kraft (polygrip), och hack på sidorna som häktar i ringen. Kräver dock att dosan sitter någorlunda i liv med skivan då ringen på donet inte är så djup.

  • Problemlösare i centralen: Gycom har släppt en problemlösare när det är fullt i centralen och du vill utöka med en grupp. Dvärgbrytarserien EPC 611 Unibus har fått en ny variant med två brytare på en enkelmodul. Är centralen full kan du alltså ta bort en modul och ersätta med denna dubbla. Säljs i 2, 4, 6, 10, 13, 16 och 20A storlekar, både B- och C- karakteristik. Ansluts med fasskena PIN-modell.

  • Bilvärmaruttag som styrs via app: GARO har släppt ett nytt bilvärmaruttag för hemmabruk som styrs och programmeras via mobilappen. Scanna QR-koden på framsidan och ha hela programmeringen i telefonen. Känner av utomhustemperaturen och startar i anpassad tid för att vara varm lagom till start. Dygnsrepeterande med automatisk sommar- och vintertidsomkoppling. Har även en funktion för 30 minuters tillslagstid om du behöver ström till trädgårdsredskapen eller bildammsugaren. IP 44 uttag i plast som mäter 212x112x121 mm och väger ett knappt kilo. Finns både med och utan inbyggd jordfelsbrytare.

  • Ramar för cancerforskningen, ett nytt vriddon för dosring, problemlösare i centralen och ett bilvärmaruttag som styrs via app. Här är månadens nya smarta tekniklösningar.

    Text och bild: Jan-Erik Johansson