• Klubbledare i Skaraborg är kritiska till Eio:s förslag. Foto: Privat

– Nej till EIO:s presenterade förslag om arbetstider och reseförändringarna, säger en grupp klubbledare i Skaraborg.

Efter ett föredragande av Eio:s och Sef:s avtals förslag av Morgan Andersson, diskuterades olika möjligheter och förändringar.

En enad yrkeskår på mötet konstaterade att man inte vill ha några försämringar gällande reskostnad, ersättning för tid för resor eller arbetstider. Hur skall arbetet/resor/ liv/ fritid funka utifrån Eio:s förslag?

Inget liv, ingen fritid och utan familj ? Slavarbetet återförs? Arbeta mellan 6;00-19:00 som arbetsgivaren styr och 40 timmars genomsnitt under sex månader? Helt otroligt förslag till en stark yrkeskår med dessa försämrade villkor/ersättningar.

Räkna resor och tid utifrån områden runt företag och boende ställer bara till mera bekymmer och press på yrkeskåren. Skall väl inte spela roll var man bor och hur länge man tänker bo där. Får jag anställning om jag bor en bit bort från företaget? Kommer företagen pressa montörerna att åka gratis??åka ihop. Arbetsgivaren kalkylera med att man i livet flyttar några gånger?? Idag vet man vad det kostar, men i nya förslaget vet inte företagen alls kostnaderna. Helt otroligt förslag. Vi ska ha betalt för vårt arbete och fritiden som vi släpper till för företagen om dom vill ha produktion.

Bättre starta kl 7,00 från företaget till kund för att sedan vara åter företaget kl: 16,00.

Företaget vet man var det ligger och det flyttar sällan eller aldrig. Vi tog anställning hos arbetsgivaren utifrån ort/platsen för företaget.

Då slipper arbetsgivaren allt strul med resor-restid och skatteverket och var montörerna bor. Nöjda montörer som byter om/träffar företaget och som kommer hem ombytta och i tid till familjerna m.m.

Nej tack inga försämringar! Eio, Kom åter med ett riktigt förslag om hur vi som producerar, skall utvecklas och bli effektivare. Vi vill ha ett Tryggt Liv och en fritid – familjeliv.

Kommentarer från mötet:

– Ska arbetsgivaren öppna dagis/ fritids?

– Ska arbetsgivaren uppfostra våra barn?

– Ska jag inte kunna hämta lämna mina barn och vid ev. sjukdom hämta dom?

– Ska jag inte kunna ha familj för mitt arbetes krav/regler?

– Ska jag inte kunna vara med i en förening och idrotta?

– Ska jag betala alla företagets resor ut och åter till kunderna?

– Ska jag inte få ha fritid? Före 7,00 och efter 16,00?

– Ska jag vara tvungen ha körkort och bil för att kunna jobba?

– Ska arbetsgivaren tala om var jag ska bo och om jag får flytta?

– Ska jag inte få betalt med övertid utanför 8 timmars arbetsdag och helger?

Daniel Johansson